Kuracia panvička s tekvicou

INGREDIENCIE

2 ks kuracie prsia bez kože
1/2 ks tekvica hokkaido
2 ks zelená paprika
2 ks červená cibuľa
3 PL Palma Tekvicový olej
40 g tekvicové jadierka
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne mleté korenie

POSTUP

Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, polejeme 1 PL oleja, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 20 – 30 minút podľa veľkosti kúskov tekvice.

Kuracie prsia a papriku nakrájame na prúžky, cibuľu na tenké mesiačiky.

Vo veľkej panvici rozohrejeme tekvicový olej, prudko opečieme zeleninu. Potom ju vyberieme a opečieme kuracie kúsky do zlatista. Keď sú hotové, vrátime do panvice zeleninu a všetko osolíme a okoreníme.

Pridáme upečenú tekvicu, jemne premiešame a podávame s nasucho opraženými tekvicovými jadierkami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *