Sladký šalát so syrom

Ingrediencie:

200 g Modrého hrozna
 Hruška
 Hrsť vlašských orechov
150 g Syra gongonzola
 rukola
 Šťava z 1/2 citrónu
 Marináda
čl jablčného octu
pl javorového sirupu
čl olivového oleja
 Štipka soli
 mleté čierne korenie

Postup:

Hrozno umyjeme, osušíme a bobuľky oberieme. Prekrojíme na polovice a vyberieme zrniečka. Jablko umyjeme, rozrežeme na polovice alebo na štvrtky podľa veľkosti jablka. Vyrežeme jadrovník a dužinu nakrájame na tenké plátky, ktoré hneď pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Z ovocného octu, javorového sirupu, zo štipky soli, z korenia a z oleja vymiešame marinádu. V šalátovej mise zmiešame bobule bieleho a modrého hrozna, pridáme plátky jabĺk, orechy a prelejeme marinádou. Syr nakrájame na kocky a posypeme nimi hotový šalát. Podávame vychladené. Šalát môžete ochutiť aj posekanými, nasucho opraženými lieskovými orechmi a ozdobiť lístkami rukoly.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *