Plnená tekvica Hokkaido

INGREDIENCIE

2 ks tekvica hokkaido
400 g mleté mäso
10 ks cherry paradajky
250 ml paradajkové pyré
1 hrsť zelené olivy
6 ks kapary
50 g syr Niva
2 strúčiky cesnak
olivový olej
morská soľ
mleté čierne korenie
bazalka
tvrdý syr na posypanie

POSTUP

Na panvici si na olivovom oleji osmažíme cesnak. Pridáme mleté mäso, krátko restujeme a osolíme. Postupne pridávame nakrájané paradajky, olivy, kapary a pyré. Prikryjeme a dusíme 15 minút. Do mäsovej zmesi vmiešame syr Nivu. Na koniec dochutíme korením a čerstvou bazalkou, prípadne soľou.

Medzitým ako pripravujeme mäsovú náplň si tekvice umyjeme, odrežeme vrchnú časť a vydlabeme nepotrebnú dužinu s jadierkami. Vnútro tekvíc osolíme a pri teplote 180°C pečieme 30 minút. Vodu, ktorú tekvice pustia, vyberieme a naplníme zmesou. Posypeme nastrúhaným syrom a dopečieme, kým sa syr rozpustí. Podávame s pečenými zemiakmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *