Recept poslal Igor, Trstená
Ingrediencie (4 porcie)
300 ml slnečnicového alebo olivového oleja
4 hermelíny
1 veľkú cibuľu
5 ks kapie
4 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej sladkej papriky
20 ks celého čierneho korenia
10 ks celého nového korenia
2 bobkové listy
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Kapiu nakrájame na menšie kúsky. Hermelíny rozpolíme a na strane rezu posypeme trochou papriky.Do pohára s viečkom kladieme striedavo hermelíny, cesnak, cibuľu, kapiu a bobkový list. Každý syr vždy zalejeme olejom a pridáme štvrtinu korenia. Postup opakujeme, až kým naplníme celý pohár.Syr musí byť úplne ponorený v oleji a v pohári nesmie byť žiadna vzduchová bublina, preto v prípade potreby syry stlačíme alebo pootočíme. Nakoniec poháre zakryjeme viečkom a necháme odležať v chladničke. Podávame najlepšie za päť dní.