Recept poslala pani Viera, Rožňava
Potrebujeme:
Cesto
7 g droždia
3 lyžice vlažnej vody
230 g hladkej múky
120 ml mlieka
2 lyžice oleja
125 g masla
2 lyžičky cukru
štipka soli
Plnka
150 g tmavej čokolády
Na potretie 1 vajce
Postup:
Do vlažnej vody dáme pomrvené droždie a necháme vzísť kvások. Preosiatu múku dáme do misy, pridáme cukor, štipku soli, mlieko, olej a vo vode rozpustené droždie.Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste 30 minút odstáť.Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a do stredu položíme medzi dvoma papiermi na pečenie rozvaľkané maslo.Cesto poskladáme do štvorca a necháme 20 minút odstáť.Potom cesto rozvaľkáme na ľahko pomúčenej doske a pokrájame na menšie obdlžniky.Na okraj obdlžnika dáme kúsok čokolády a zabalíme do rolky.Naplnené ich uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.Povrch potrieme rozšlahaným vajcom , vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 190 stupňov pečieme.