Ingrediencie:
200 g Modrého hrozna
Hruška
Hrsť vlašských orechov
150 g Syra gongonzola
rukola
Šťava z 1/2 citrónu
Marináda
3 čl jablčného octu
2 pl javorového sirupu
4 čl olivového oleja
Štipka soli
mleté čierne korenie
Postup:
Hrozno umyjeme, osušíme a bobuľky oberieme. Prekrojíme na polovice a vyberieme zrniečka. Jablko umyjeme, rozrežeme na polovice alebo na štvrtky podľa veľkosti jablka. Vyrežeme jadrovník a dužinu nakrájame na tenké plátky, ktoré hneď pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Z ovocného octu, javorového sirupu, zo štipky soli, z korenia a z oleja vymiešame marinádu. V šalátovej mise zmiešame bobule bieleho a modrého hrozna, pridáme plátky jabĺk, orechy a prelejeme marinádou. Syr nakrájame na kocky a posypeme nimi hotový šalát. Podávame vychladené. Šalát môžete ochutiť aj posekanými, nasucho opraženými lieskovými orechmi a ozdobiť lístkami rukoly.