Recept poslala Evka, Prešov
Potrebujeme:
8 ks banánov
1 lyžica citronovej šťavy
75 g hladkej múky
štipka kypriaceho prášku
1 lyžica kukuričného škrobu
pol lyžice mletej škorice
4 lyžice hnedého cukru
olej 250 ml vody
Postup:
Banány pokrájame na menšie kúsky a dáme do väčšej misy.Banány pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nestmavli.Do väčšej misy preosejeme múku s kypriacim práškomm ryžovú múku a škrob.Postupne primiešame vodu, kým nevznikne redšie cestíčko.V predhriatom woku rozohrejeme olej.Banány postupne napichujeme na vidličku a opatrne ponoríme do cesta a dáme odkvapať.
Veľký tanier posypeme cukrom.Bánany postupne vyprážame asi 2-3 minúty do zlatista.Vyberáme ich dierkovanou naberačkou a obalíme cukrom.Banány rozdelíme do misiek a podávame so šlahačkou alebo so zmrzlinou.
Ryžovú múku môžete nahradiť hladkou múkou.