Ingrediencie:
200 g horkej čokolády, 150 g masla, 130 g trstinového cukru, 3 vajíčka, 100 g polohrubej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 200 g mletých orechov, 40 g kakaa, 100 g Extra pomarančového džemu RISO, 2 ČL pomarančovej kôry
Postup:
Na krém:
250 g jemného tvarohu, 150 g bieleho jogurtu, 40 g práškového cukru, 100 g Extra pomarančového džemu RISO, 50 ml pomarančovej šťavy, 3 plátky želatíny
Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou v teplom vodnom kúpeli. V inej miske šľaháme vajcia s cukrom až do rozpustenia cukru. Pridáme rozpustenú vlažnú čokoládu s maslom, zmes múky, kypriaceho prášku, orechov a kakaa, pomarančový džem a kôru a premiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si krém. Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme pár minút napučať. Tvaroh zmiešame s jogurtom, pridáme cukor, džem a premiešame. Napučanú želatínu rozpustíme v teplej pomarančovej šťave, pridáme 5 lyžíc tvarohovo-jogurtového krému, premiešame, vrátime do zvyšného krému a premiešame. Na vychladnutý korpus rozotrieme krém a dáme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť.