Ingrediencie:
300 g kuracieho mäsa
4 mrkvy
1 menší pór
100 g kešu orieškov
100 g sójových klíčkov
100 g mladého hrášku v strukoch
1 papája
1 čili paprička
kúsok zázvoru
1 čl sezamových semienok
2 limetky
3 strúčiky cesnaku
40 g hnedého kryštálového cukru
1 dl Rybacej omáčky
Postup:
Očistenú mrkvu, hráškové struky a pór nakrájame na tenké rezance. Oriešky nasekáme na menšie kúsky, na rezance nakrájame aj očistenú papáju. Všetky dobroty vložíme do väčšej misky, pridáme klíčky, posypeme posekanými kúskami čili papričky bez jadierok a postrúhaným zázvorom a opatrne premiešame. V pevnej miske alebo mažiari roztlačíme na prášok hnedý cukor, pridáme prelisovaný cesnak, rybaciu omáčku, prilejeme šťavu z dvoch limetiek a prisypeme sezamové semiačka. Dresingom prelejeme zeleninu. Kuracie mäso nakrájame na rezance, osušíme, jemne posypeme zázvorovým práškom a vypražíme na troche olivového oleja. Opečené kúsky mäsa jemne vmiešame do šalátu.