Email: handmadevyrobkysk@gmail.com

Minichlebíčky

Potrebujeme:

 

100 g vody

lžička cukru

50 g hrubo strúhaného syra

200 g strúhaných varených zemiakov

2 lyžice oleja

1,5  lyžičky soli

350-360 g hladkej múky

10 g čerstvého droždia

mak alebo rasca na posyp

Postup:


Vo vode rozpustíme droždie s cukrom a potom vmiešame ostatné suroviny. Cesto kysne v mise necelú hodinu.

Vykysnuté ho na pomúčenej doske zľahka prepracujeme, rozdelíme na 8 dielikov a z každého urobíme hrčku (ak by bolo treba, ľahko pritom podsypávame múkou). Všetky hrčky – minichlebíčky uložíme vykysnúť na plech s papierom na pečenie alebo fóliu.

Vykysnuté cesto navlhčíme vodou alebo potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme makom alebo rascou (môžeme narezať žiletkou alebo ostrým nožom) a upečieme vo vyhriatej rúre (220 ° C / 17-20 min).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *