Tekvicová polievka so smotanou

INGREDIENCIE

1 ks tekvica hokkaido
1 ks cuketa
2 strúčiky cesnak
30 g maslo
2 ks zemiaky
1 kocka zeleninový bujón
150 ml smotana na varenie
1 PL hladká múka
1 KL sušená petržlenová vňať
podľa chuti vegeta
podľa chuti soľ
1 štipka mleté biele korenie
2 hrste chlebové krutóny

POSTUP

Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme napoly, zbavíme jadierok, nakrájame na väčšie kusy a postrúhame. Podobne upravíme aj cuketu. V hrnci roztopíme maslo, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, tekvicu, cuketu a dusíme.

Po 10 minútach dusenia prilejeme 1,5 litra horúcej vody, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a kocku zeleninového bujónu. Varíme približne 10 minút, alebo kým nie sú zemiaky mäkké.

V hrnčeku rozmiešame smotanu s hladkou múkou a vlejeme ju do polievky. Na chvíľu polievku odstavíme z ohňa, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na mierny ohneň. Dochutíme soľou, korením, vegetou a petržlenovou vňaťou. Polievku podávame s chlebovými krutónmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *