Kurací šalát po Thajsky

Ingrediencie:

300 g kuracieho mäsa
4 mrkvy
1 menší pór
100 g kešu orieškov
100 g sójových klíčkov
100 g mladého hrášku v strukoch
1 papája
1 čili paprička
 kúsok zázvoru
čl sezamových semienok
2 limetky
3 strúčiky cesnaku
40 g hnedého kryštálového cukru
  1 dl Rybacej omáčky

Postup:

Očistenú mrkvu, hráškové struky a pór nakrájame na tenké rezance. Oriešky nasekáme na menšie kúsky, na rezance nakrájame aj očistenú papáju. Všetky dobroty vložíme do väčšej misky, pridáme klíčky, posypeme posekanými kúskami čili papričky bez jadierok a postrúhaným zázvorom a opatrne premiešame. V pevnej miske alebo mažiari roztlačíme na prášok hnedý cukor, pridáme prelisovaný cesnak, rybaciu omáčku, prilejeme šťavu z dvoch limetiek a prisypeme sezamové semiačka. Dresingom prelejeme zeleninu. Kuracie mäso nakrájame na rezance, osušíme, jemne posypeme zázvorovým práškom a vypražíme na troche olivového oleja. Opečené kúsky mäsa jemne vmiešame do šalátu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *