Rebarbora v kuchyni

Rebarbora sa používa v čínskej medicíne už tisíce rokov.Táto príbuzná štaveľu je významným bojovníkom proti rôznym chorobám.Rebarbora má trochu ostrú chuť a obsahuje chemikálie, ktoré pomáhajú telu bojovať s infekciami.Je to dobrý zdroj vitamínu C, podporujúceho imunitu, okrem toho obsahuje zlúčeniny, ktoré pôsobia preventívne proti rakovine.Rebarbora je bohatá i na vlákninu.Znižuje hladinu cholesterolu a pôsobí preventívne proti srdcovým chorobám a účinkuje aj ako prirodzené preháňadlo.Obsahuje kyselinu štaveľovú, ktorá pomáha telu pri detoxikácii.Rebarboru by nemali konzumovať ľudia, ktorých trápi reuma a artritída.

Živiny v rebarbore – vitamín C, kyselina listová, vápnik, horčík, draslík, vláknina, kyselina štaveľová

Recept na rebarboru

Rebarborový koláč

Potrebujeme: na 4 porcie, 5 posekaných stopiek rebarbory, 2 lyžice vody, 125 g trstinového cukru, 175 g hladkej múky, 100 g masla

Postup: Rúru si predhrejeme na 180 stupňov, rebarboru, vodu a polovicu cukru vložíme do rajnice a 5 minút podusíme.Zatiaľ si pripravíme posýpku na koláč – maslo spracujeme s múkou, aby pripomínalo chlebové omrvinky, potom pridáme zvyšný cukor a premiešame.Udusenú rebarboru vlejeme do ohňovzdornej nádoby, posypeme pripravenou posýpkou a zapečieme dozlatista.Koláč podávame teplý…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *